Home

 • Gisteravond 22 april 2014 hebben SAM Littenseradiel en de FNP de coalitieonderhandelingen succesvol afgerond en een coalitieakkoord gesloten voor de raadsperiode 2014-2018. De twee kandidaat-wethouders zijn Marja Reijndorp (SAM Littenseradiel) en Bram Bonnema (FNP).

  lees meer
 • Tijdens de Nationale Herdenking op zondag 4 mei aanstaande herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei kiest ieder jaar een thema. In 2014 is het thema: “Vrijheid geef je door”.

  lees meer
 • Op Koningsdag, zaterdag 26 april, kunt u als inwoner van de regio Noord- en Zuidwest-Fryslân voordelig met de bus in uw regio reizen. Voor € 1,- per rit reist u met alle stadsbuslijnen in Leeuwarden en voor € 2,- per rit met de streekbuslijnen.

  lees meer
 • De ophaalbrug in Easterlittens is door uitvoering van onderhoudswerkzaamheden (waarbij de brug niet gesloten kan worden) voor alle wegverkeer gestremd van woensdag 7 mei 2014 (6.00 uur) tot en met vrijdag 9 mei 2014 (20.00 uur).

  lees meer
 • Door herstraatwerkzaamheden is de Hofkamp in Wommels (vanaf Vicarystrjitte tot Tywert) gestremd voor alle verkeer, vanaf dinsdag 22 april tot en met donderdag 15 mei 2014.

  lees meer
 • Op Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de Vrijmarkt. Mochten er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in op onze milieustraat in Franeker of Bolsward. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze worden gerecycled. Wecycle en Littenseradiel wensen iedereen natuurlijk heel goede zaken!

  lees meer
 • Dit voorjaar viert de Keunstrûte Littenseradiel haar eerste lustrum; het evenement wordt alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Verspreid over de hele gemeente Littenseradiel, zijn er deze keer maar liefst 58 kunstenaars die hun werk tentoonstellen. De Keunstrûte wordt gehouden in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 mei 2014, van 11.00 tot 17.00 uur.

  lees meer
 • Hinnaard, Itens, Rien, Lytsewierrum en Hidaard willen gebruik maken van de provinciale subsidie om glasvezelinternet in hun dorpen aan te leggen. Daarvoor hebben ze vóór 1 juni handtekeningen nodig van minimaal 60% van hun huishoudens. Daarom organiseerde de werkgroep glasvezel dinsdagavond 15 april en woensdagavond 16 april informatieavonden.

  lees meer
 • Op woensdag 16 april heeft burgemeester Johanneke Liemburg de 'Himmelwike-bokaal uitgereikt aan de leerlingen van christelijke basisschool ‘De Reinbôge’ in Hilaard. Zij haalden in Littenseradiel in verhouding het meeste zwerfvuil op. De ''Himmelwike' is bedoeld om kinderen er van bewust te maken hoe schadelijk zwerfafval is voor mens en omgeving en wat zij er zelf aan kunnen doen.

  lees meer
 • Ben je tussen de 12 en 18 en kun je mooie Friese verhalen, gedichten of songteksten schrijven? Doe dan mee aan de Junior Rely.  Bijdragen kunnen nog worden ingestuurd tot 1 mei en de beste Friese inzendingen worden beloond met een geldbedrag.

  lees meer

Gemeente Littenseradiel
Keatsebaen 1
8731 BN Wommels
t. (0515) 334444 of
t. 140515 (zonder kengetal)
f. (0515) 332385
info@littenseradiel.nl