Home

 • Op Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de Vrijmarkt. Mochten er na afloop toch nog elektrische apparaten niet verkocht zijn, gooi ze dan niet weg, maar lever ze later in op onze milieustraat in Franeker of Bolsward. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze worden gerecycled. Wecycle en Littenseradiel wensen iedereen natuurlijk heel goede zaken!

  lees meer
 • Dit voorjaar viert de Keunstrûte Littenseradiel haar eerste lustrum; het evenement wordt alweer voor de vijfde keer georganiseerd. Verspreid over de hele gemeente Littenseradiel, zijn er deze keer maar liefst 58 kunstenaars die hun werk tentoonstellen. De Keunstrûte wordt gehouden in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 mei 2014, van 11.00 tot 17.00 uur.

  lees meer
 • Hinnaard, Itens, Rien, Lytsewierrum en Hidaard willen gebruik maken van de provinciale subsidie om glasvezelinternet in hun dorpen aan te leggen. Daarvoor hebben ze vóór 1 juni handtekeningen nodig van minimaal 60% van hun huishoudens. Daarom organiseerde de werkgroep glasvezel dinsdagavond 15 april en woensdagavond 16 april informatieavonden.

  lees meer
 • Op woensdag 16 april heeft burgemeester Johanneke Liemburg de 'Himmelwike-bokaal uitgereikt aan de leerlingen van christelijke basisschool ‘De Reinbôge’ in Hilaard. Zij haalden in Littenseradiel in verhouding het meeste zwerfvuil op. De ''Himmelwike' is bedoeld om kinderen er van bewust te maken hoe schadelijk zwerfafval is voor mens en omgeving en wat zij er zelf aan kunnen doen.

  lees meer
 • Het gemeentehuis is gesloten van vrijdag 18 april tot en met 21 april 2014 in verband met Goede Vrijdag en Pasen. Houd hier rekening mee bij bijvoorbeeld het aanvragen van een rijbewijs of reisdocument.

  lees meer
 • Sinds 2010 kunnen inwoners van Littenseradiel zich opgeven voor Burgernet. Ondertussen hebben bijna 900 mensen uit de gemeente dat gedaan. Als Burgernetdeelnemer wordt u door een telefoontje of een smsje op de hoogte gebracht wanneer er in uw omgeving bijvoorbeeld een persoon vermist wordt of er een inbraak gepleegd is. Zo kunt u helpen uitkijken en is de kans dat een vermiste opgespoord of een verdachte gepakt wordt, groter.

  lees meer
 • De gemeente Littenseradiel was in 2013 weer de veiligste gemeente van Nederland. Dit blijkt uit de jaarlijkse Misdaadmeter van het Algemeen Dagblad.

  lees meer
 • Ben je tussen de 12 en 18 en kun je mooie Friese verhalen, gedichten of songteksten schrijven? Doe dan mee aan de Junior Rely.  Bijdragen kunnen nog worden ingestuurd tot 1 mei en de beste Friese inzendingen worden beloond met een geldbedrag.

  lees meer
 • Kunt u fraaie Friese verhalen of gedichten schrijven? Doe dan mee aan de Rely Jorritsma Fûns prijsvraag. Bijdragen kunnen nog tot 1 mei worden ingestuurd en de beste Friese inzendingen worden beloond met een geldbedrag.

  lees meer
 • Door herstraatwerkzaamheden is de Hofkamp in Wommels (vanaf Vicarystrjitte tot Tywert) gestremd voor alle verkeer, vanaf dinsdag 22 april tot en met donderdag 15 mei 2014.

  lees meer

Gemeente Littenseradiel
Keatsebaen 1
8731 BN Wommels
t. (0515) 334444 of
t. 140515 (zonder kengetal)
f. (0515) 332385
info@littenseradiel.nl